04 May 2020

Omega 3 visolie

Weetjes over de Omega 3 van Overload

Meer dan 60 procent van de Nederlandse bevolking voldoet niet aan de richtlijn van de Gezondheidsraad om minimaal 1 á 2 keer per week verse vis te eten. Daarnaast blijkt uit onderzoek (bloedonderzoek) dat ongeveer 85 procent van de mensen een tekort aan omega-3 heeft. Dit is zorgelijk en vormt dan ook een groot probleem voor de volksgezondheid.

De omega-3 vetzuren EPA en DHA uit vis en schaal- en schelpdieren zijn essentieel voor een goede gezondheid. Niet voor niets hebben de vetzuren EPA en DHA heel veel erkende gezondheidsclaims. Met name met betrekking tot hart- en vaatziekten.

De Fundamentals visolie is een zeer zuivere en pure bron van deze essentiële vetzuren. Dat betekent dat er dus ook niets anders in de olie zit dan die waardevolle vetzuren waaronder EPA en DHA. Dus geen eiwitten en geen vezels en geen koolhydraten…..

De Fundamentals visolie van Overload Worldwide wordt verkregen uit sardines en ansjovis. Hiervoor wordt er gevist met MSC (Marine Stewardship Council) keurmerk. Er wordt bij voorkeur geen gebruik gemaakt van roofvissen daar deze over het algemeen meer verontreiniging bevatten.

Tijdens het productieproces ondergaat de visolie hoe dan ook altijd een zuiveringsproces om de olie te ontdoen van o.a. zware metalen, PCB’s en dioxinen.Dit kan op verschillende manieren. De Fundamentals visolie van Overload wordt gezuiverd door middel van moleculaire distillatie. Sommige merken maken gebruik van CO2 extractie. Beide methoden zijn goede zuiveringsmethoden.

Visolie is extreem gevoelig voor oxydatie. Om die reden is het belangrijk om voor een goede kwaliteit visolie te kiezen; d.w.z. dat er voor het behoud van de visolie in ieder geval altijd een goede antioxydant aan toegevoegd moet zijn, maar dan wel één zonder verdere claim waarde.

De Fundamentals visolie bevat als antioxydant een natuurlijk tocoferolen extract; vitamine E.

TOTOX waarde van visolie

Wanneer de olie niet voldoet aan de kwaliteitseisen zul je snel een vieze ‘vislucht’ ruiken en last krijgen van ‘visboeren’. Dit betekent dat de olie ranzig is en inmiddels een hoge oxidatiegraad heeft. De oxydatiegraad van visolie kun je ook meten aan de hand van de wetenschappelijke standaard, namelijk de TOTOX-waarde. Dit staat voor totale oxidatiewaarde.

Bij het waarderen van visolie wordt uitgegaan van een maximale TOTOX-waarde van 26. Een TOTOX-waarde van 26 wordt nog als ”goed” bestempeld.

De TOTOX-waarde varieert per batch en wordt dus ook per batch opnieuw vastgesteld. Er is dus nooit sprake van een vaste TOTOX-waarde bij een bepaald merk. (al wordt dat wel vaak gecaimd).

Uit de laatste testrapporten (van de laatste batches) van de Fundamentals visolie is een TOTOX-waarde tussen de 6.8 tot 9.4 gebleken. (Bij de waarde van 9.4 was er sprake van 0,3 peroxide en 8,8 anisidine)

VETZUREN VORM van visolie

De Fundamentals visolie is vervaardigd op basis van Triglyceriden. Van nature komen de meervoudig onverzadigde vetzuren EPA en DHA ook als triglyceriden in visolie voor. Om hoog geconcentreerde visolie varianten te maken, worden de vetzuren vaak in een onnatuurlijke ethylester-vorm omgezet.

Hoewel ethylesters het mogelijk maken om een hogere dosering per doseringseenheid te behalen, brengt dit enkele stevige nadelen met zich mee.

Het lichaam kan ethylesters lang niet zo gemakkelijk verwerken als triglyceriden. Logisch, want de mens is evolutionair gezien ingesteld op de consumptie van vis. Daarbij komen de EPA en DHA zoals gezegd als triglyceriden voor in de vis waardoor triglyceriden beter opgenomen worden in het lichaam dan de onnatuurlijke ethylesters.

Juist omdat er aanwijzingen zijn dat ethylesters maar zeer beperkt werkzaam zijn en er zelfs twijfels zijn over de veiligheid heeft Fundamentals ervoor gekozen trouw te blijven aan de natuurlijke vorm.

EPA / DHA verhouding in Fundamentals visolie:

  • 30% van de omega 3 vetzuren zijn de vetzuren EPA en DHA.
  • De overige 70% zijn andere vetzuren.
  • 8900mg visolie waarvan 1602mg EPA  en 1068mg DHA. (per 10ml)

Calorische waarde:

100 gram visolie / vet bevat ongeveer 902 Calorieën. Uitgaande van een eetlepel van 10ml. is dat 90 Cal. per dosering.

Analyse van recente batch:

Onverzadigde vetzuren (totaal): 65,4%
Verzadigde verzuren (totaal): 30,2%
Onbekend: 4,7%

Enkelvoudig onverzadigd: 23,3%
Meervoudig onverzadigd: 42,1%

Omega 3 vetzuren: 36,1%
Omega 6 vetzuren: 3,8%

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing

rating rating rating rating rating
Klanten waarderen ons met een 9.4 op basis van 413 reviews

Klanten waarderen ons met een

9.4

op basis van 413 reviews

rating rating rating rating rating