04 May 2020

Trainer Hans vd Perk over zijn Obese kandidaat Michael

Obese seizoen 2018-2019 – RTL 4

https://youtu.be/QkLLjNfrkiM

1) Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Het was een intensief en uitdagend traject. Toch een onbekend iets waar je in stapt. Ten eerste omdat het iets voor tv is en daarnaast omdat ik ook niet eerder met iemand had gewerkt die kampte met morbide obesitas. Gelukkig was er vanaf het eerste moment een echt goede klik met Michael en hebben we veel leuke momenten samen beleefd. Ook zeker hele moeilijke momenten, waarop het even niet zo ging als we hoopten of hadden voorzien, maar uiteindelijk zijn we er altijd uitgekomen. We hebben de doelen behaald. En dan niet alleen in de kilo’s, maar ook qua gezondheid; zoals een veel lagere rusthartslag.

 

2) Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

Wat me het meest verrast heeft, is het doorzettingsvermogen van Michael. Dat hij die knop vanaf dag 1 zo drastisch heeft omgezet heb ik veel respect voor. Hij is namelijk zijn hele leven al te zwaar geweest en dan toch zo een switch maken…… Maar ook een 10-daagse detox en het effect daarvan op het afvallen. Bijzonder!

 

3) Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat? (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

Meer trainingen waarin Michael ‘zuurstof schuld’ opbouwde. Dus meer reps en meer oefeningen achter elkaar (als in een circuit) en dan meerdere rondes laten maken. Daarnaast heb ik hem ook verschillende keren step-ups laten maken met een gewichtvest aan. Het was bizar om te zien hoe hij dan ‘in het rood’ terecht kwam door een half uur zoveel mogelijks reps te maken.

 

4) Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

Een grote rol. Doordat we vanuit de Overload diverse trainingsmethoden hanteren was het makkelijker om te switchen. Zonder de opleidingen van Overload was dit niet gelukt; niet voor mij althans.

 

5) Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Continu blijven monitoren. Dat wil zeggen, kort erop zitten qua begeleiding om zo goed vinger aan de pols te kunnen houden en zo de kandidaat te helpen en ondersteunen waar mogelijk.

 

6) Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

Met Michael heb ik afspraak gemaakt dat onze trainingen doorgaan. Hij wil nog verder afvallen en daarvoor nemen we de rest van 2019. Inmiddels is Michael ook CrossFit gaan doen, omdat hij het trainen in een groep nu ook echt leuk vindt en zich op zijn gemak voelt. Pure winst. Daarbij trainen we ook nog 1-op-1 dus heb ik er alle vertrouwen in dat Michael goed blijft gaan!

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing

rating rating rating rating rating
Klanten waarderen ons met een 9.4 op basis van 413 reviews

Klanten waarderen ons met een

9.4

op basis van 413 reviews

rating rating rating rating rating