08 Jun 2020

Trainer Marloes Kratz over haar Obese kandidaten Wesley en Johanna

OBESE SEIZOEN 2018-2019 – RTL 4

https://youtu.be/0tUIlUZ1S2o

1) Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Ik vond het traject erg intensief. Ik heb de begeleiding gedaan van een echtpaar, Wesley en Johanna, en heb me met name de eerste weken gestort op het aftasten; hoe krijgen we de voeding en training op orde. Met name het coachings stuk was behoorlijk zwaar wegend.

Ik heb continu de parameters gecontroleerd en niets aan het toeval over gelaten. Ik vond het een erg leerzaam proces. Naast het contact met kandidaten vond ik het erg leuk met Overload collega’s samen te werken en te zien hoe hun aanpak was. De verschillen onderling (qua kandidaten)
waren denk ik best groot.

 

2) Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

Mij heeft het aan de ene kant verrast hoe weinig kennis Wesley en Johanna hadden over voeding, aan de andere kant heeft het mij verbaasd hoe goed belastbaar mijn kandidaten waren. Veel beter dan ik had verwacht! Hun coördinatie en techniek waren in het begin nog minimaal echter qua kracht hebben zij mij enorm verbaasd. De training kon al heel snel naar ‘simpel maar doeltreffend’ worden ingezet.

 

3) Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat? (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

Met mijn eigen klantenbestand deel ik kennis over voeding en help ik d.m.v. nieuwe suggesties een plan te maken. Mijn Obese kandidaten hadden echt geen flauw idee waardoor het bij hun beter werkte om steeds per keer 1 maaltijd te bedenken en veel meer op de invulling te gaan zitten. Daarnaast heb ik Wesley en Johanna continu foto’s van hun eten laten doorsturen om echt een stok achter de deur te creëren.

 

4) Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

Inhoudelijk heb ik als TOP C trainer meer dan genoeg kennis om een zwaar en intensief traject met Wesley en Johanna aan te kunnen. Daarbij heb ik met name het mentale stuk vanuit mijn ervaring kunnen invullen. Ik denk dat Overload Trainers normaliter niet vaak deze doelgroep binnen krijgen want je moet je voor stellen dat het gaat om mensen die zo’n 100 kilo moeten afvallen. Echter, qua kennis is er ook voor die doelgroep genoeg bagage voor handen.

 

5) Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Dat er erg maar weinig hulp voor handen is voor mensen met morbide obesitas en dat je het voor deze doelgroep vooral heel erg simpel moet houden zonder al te veel trucs in te zetten.

 

6) Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

In principe ga ik gewoon verder waar we gebleven zijn, zowel met hun voeding als met hun training. Als stok achter de deur worden Wesley en Johanna mijn ‘Ambassadeurs voor mijn For Better Shape Online programma’ zodat we veel meer mensen die lijden aan Obesitas kunnen bereiken.

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing

rating rating rating rating rating
Klanten waarderen ons met een 9.4 op basis van 413 reviews

Klanten waarderen ons met een

9.4

op basis van 413 reviews

rating rating rating rating rating