10 Nov 2021

MijnPHP - Water

Top 10 redenen voor het drinken van water

 1. Water is leven. Er kan geen leven bestaan zonder water. We moeten constant blijven drinken om ons lichaam voldoende te hydrateren.
   
 2. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 - 75% uit water. Dit percentage dient gehandhaafd te blijven voor een goede gezondheid. Na zuurstof is water het belangrijkste element waar we ons lichaam mee voeden. Uitdroging, dehydratatie, kan in elk jaargetijde voorkomen. Het is dus noodzakelijk om ook in de koude maanden voldoende water te drinken.
   
 3. Het is voor het lichaam bijna onmogelijk om water uit bijvoorbeeld groente en fruit te halen. Daarom is het van essentieel belang om extra water te drinken.Koffie, alcohol en frisdrank onttrekken water aan het lichaam en verhinderen bovendien een goede spijsvertering door de grote hoeveelheden suiker die hierin voorkomen.
   
 4. Water speelt een essentiële rol bij ongeveer iedere lichaamsfunctie. Ons bloed bestaat voor 90% uit water en de hersenen bevatten zelfs 96% water. Het mag dus duidelijk zijn dat water van een goede kwaliteit essentieel is voor een goede gezondheid.
   
 5. Water is essentieel voor een goede spijsvertering, de absorptie van voedingsstoffen en chemische reacties in het lichaam.
   
 6. Water is essentieel voor een goede circulatie en bepaalt de gezondheid van iedere cel.
   
 7. Water is essentieel voor het afvoeren van afvalstoffen van voornamelijk in het spijsverteringssysteem. Een te lage PH waarde in is de grootste vijand van ons lichaam. Het drinken van ‘ontzuurd’, basisch water (Ph > 8) kan de gezondheid een enorme boost geven.
   
 8. Water is essentieel bij reguleren van onze lichaamstemperatuur. Voor een optimale regulatie van de lichaamstemperatuur moeten we minimaal 2 liter water binnen krijgen.
   
 9. Wanneer we constant nalaten om voldoende water te drinken kan dit resulteren in Chronic Cellular Dehydration. Kenmerkend voor Chronic Cellular Dehydration zijn voedingstekorten, frequente verkoudheid en griep en een verminderd herstelvermogen van trainingen.
   
 10. Water met, bij voorkeur, een PH waarde van >7,5 verlaagt de zuurgraad van ons lichaam. Het lichaam wordt meer basisch. 
   

De spijsvertering, training en stress zijn enkele oorzaken die ons lichaam zuur kunnen maken. Ziektes gedijen goed in een zuur milieu en het is dus van belang om deze zuur-base balans te waarborgen.

De minimale hoeveelheid water die een gezonde volwassene van ongeveer 80 kg. zou moeten drinken voor het behouden van een goede gezondheid is ongeveer 2,5 liter. Voor iedere extra 10 kg. zou ongeveer 250 ml. extra gedronken moeten worden. Een fanatieke sporter of atleet wordt aangeraden om 3,5 liter water te drinken.

Verdeel de te drinken hoeveelheid water over de gehele dag i.p.v. de gehele hoeveelheid in een kort tijdsbestek te drinken. Veel mensen zijn bang dat ze door de toegenomen hoeveelheid water die ze moeten drinken veel naar het toilet moeten. De blaas zal echter binnen een aantal dagen wennen aan deze toegenomen hoeveelheid.

Wacht niet met drinken totdat je dorst hebt omdat het dorstsignaal pas intreed als je al symptomen gaat vertonen van dehydratie.

Water is bovendien het goedkoopste en meest effectieve ‘supplement’ als we praten over een toename in kracht en uithoudingsvermogen. De meeste mensen, inclusief topsporters, drinken te weinig water. Dit betekent dat ze constant gedehydrateerd zijn. 

Als we het lichaam voldoende hydrateren, m.a.w. als we de vochtbalans herstellen door voldoende water te drinken, dan zal de kracht kunnen toenemen met 10 - 15% en het uithoudingsvermogen met zelfs 20 - 30%. Water is zoals je kunt zien wellicht het belangrijkste voedingsmiddel dat we nodig hebben.

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing

rating rating rating rating rating
Klanten waarderen ons met een 9.4 op basis van 413 reviews

Klanten waarderen ons met een

9.4

op basis van 413 reviews

rating rating rating rating rating