04 May 2020

Trainer Toine Bos over zijn Obese kandidaat Senne

Obese seizoen 2018-2019 – RTL 4

https://youtu.be/pNuW8xIDJV4

1) Hoe heb je het Obese traject en de samenwerking met jouw kandidaat ervaren?

Het OBESE-traject heb ik als zeer intensief ervaren. Niet alleen voor mijzelf, maar uiteraard ook zeker voor Senne. Anders dan met andere klanten was het contact veel intensiever.

 

2) Wat heeft je het meest verrast of heeft de meeste indruk op je gemaakt gedurende het traject?

Dat door het groepsproces, van Senne tezamen met de andere kandidaten en voor mij met de andere trainers, er continu veel meer interactie was. Veel intensiever dus dan normaliter met een klant die komt trainen.

Daarbij kwam ook nog eens het vloggen en de opnames, waarbij we voor de camera uitleg of toelichting gaven over de gekozen trainingsmethodes en voedingsstrategieën. Dit alles maakte dat het gehele traject een zeer groot onderdeel
van ons beider persoonlijke leven werd.

 

3) Wat zijn de grootste veranderingen die je hebt doorgevoerd in je aanpak en trainingen bij deze kandidaat? (t.o.v. wat je normaal met je andere klanten doet)

Voor een intensief traject als dit is een goede trainer-klant relatie nodig. Eentje waarin alles open besproken kan worden en waar naast het trainen voldoende ruimte is voor het stellen van vragen. Dit in het kader van “Motivation through Education”.

Het simpelweg op tijd komen opdagen op de sportschool of ’s avonds nog een keer een extra bord groenten opscheppen zijn uiteraard niet de moeilijkste stappen van het hele traject. Het bepalen van de juiste strategie, op het juiste moment, bij die ene unieke persoon,
was in het OBESE-traject de grootste uitdaging.

 

4) Welke rol hebben de opleidingen van Overload gespeeld tijdens het traject?

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleidingen van Overload hebben mij hier een solide basis voor gegeven. Mijn theoretische kennis zorgde ervoor dat ik altijd kon uitleggen waarom ik voor een bepaalde workout koos. Daarbij had ik nu ook de juiste tools om tijdig bij te kunnen sturen of voor een andere strategie te kiezen. Niet elk persoon reageert hetzelfde op bepaalde trainingsprikkels en de ene persoon adapteert sneller aan een schema dan een ander persoon.

Weten hoe en wanneer de trainingsparameters te veranderen was dus een belangrijke factor in het succesvol begeleiden van Senne (en van iedereen die zichzelf doelgericht wilt verbeteren).

 

5) Wat heb je zelf geleerd door het gehele Obese traject?

Ik heb ervaren dat het altijd slim is om dubbel te checken of je klant zich aan de afspraken houdt. En dan doel ik niet op het bewust in de wind slaan van alle gemaakte afspraken of van de regels. Vaak gebeurt het onbewust. Zeker tijdens het OBESE-traject waar al snel het gevoel kan ontstaan dat heel Nederland met je meekijkt. Iedereen die bij het traject betrokken is of meekijkt maar ook de kandidaat zelf zou het idee kunnen krijgen ”hoe meer je traint hoe beter”, maar dat kan juist ook heel averechts werken.

En wanneer ik als trainer vertel dat bijvoorbeeld een combinatie van ei met groenten ook een prima ontbijt is, of dat in sommige gevallen een HIT training effectief kan zijn, dan is het natuurlijk niet de bedoeling om èlke dag met eieren te ontbijten of de hele week voor HIT trainingen te kiezen. Met het continu dubbel checken wilde ik vooral zekerstellen dat mijn gekozen strategieën wel in de juiste context werden toegepast en of die ook de verwachte resultaten opleverden.

 

6) Hoe zie je de verdere voortgang met jouw kandidaat nu de uitzendingen afgelopen zijn?

Senne en ik hebben besloten om ook na het traject nog samen verder te blijven trainen. Helaas is het door de grote afstand niet mogelijk om wekelijks samen te komen, maar gelukkig hebben we internet en willen we in ieder geval elkaar 1 x per maand zien. In het traject kwam Senne erachter dat ze best goed is in de zware been trainingen en dat ze velen heeft doen verbazen met hoeveel gewicht ze kan verplaatsen. Het lijkt erop dat dit ook een van de nieuwe doelen wordt naast het afvallen.
We gaan samen aan de slag!

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing

rating rating rating rating rating
Klanten waarderen ons met een 9.4 op basis van 413 reviews

Klanten waarderen ons met een

9.4

op basis van 413 reviews

rating rating rating rating rating