Personal Trainer opleidingen

Welke personal trainer opleiding past het beste bij jou?

Heb jij antwoord op volgende vragen? Weet jij wat nu echt bij je past? 

 • Wil je echt Personal Trainer worden of liever Fitness Instructeur?

 • Zoek je dan een basis personal trainer cursus of een Personal Trainers opleiding waar alles in zit?

 • Wil jij je als Personal Trainer echt kunnen onderscheiden van de rest?

 • Oftewel, wil je meer kennis en kundigheid opdoen dan de standaard Personal Trainers?

 • Ben je tevreden met alleen een 'aanwezigheid certificaat' of wil je je echt certificeren voor een allround praktijk- en resultaatgerichte opleiding?

 • Zoek jij dé Personal Trainers opleiding waarmee je echt het verschil kunt maken?

personal trainer opleiding

Wat is een goede Personal trainer?

Dat iemand al een Personal Trainers certificaat heeft behaald (bij welke personal trainer opleiding, Personal Trainers cursus of fitness opleiding dan ook) maakt iemand nog niet gelijk een goede Personal Trainer. Een goede Personal Trainer of Fitness Instructeur is namelijk meer dan iemand die alleen maar herhalingen telt, de klant motiveert en de oefeningen voor doet.

Echte personal training is gecompliceerd. De meeste trainers zijn simpelweg niet in staat om daadwerkelijk alles voor de klant te optimaliseren; denk aan zowel de trainingen als aan de voedingsschema’s, de supplementen adviezen en eventuele blessure behandelingen.

Een echte Personal Trainer, maar ook een Fitness Instructeur, die zich wil kunnen onderscheiden moet veel meer kunnen dan je denkt.

 • Weet jij bijvoorbeeld wat wel en niet te doen bij blessures?

 • Weet jij hoe je veilig en effectief kunt trainen met bijvoorbeeld ouderen?

 • Kun jij een 'voedingsadvies op maat’ maken die afgestemd is op de training?

 • Zijn al jouw adviezen en trainingen wel echt ‘personal’?

 • Wat is de beste oefening, voor die specifieke klant, met dat specifieke doel?

 • Hoe vaak train je elke klant om ze allemaal optimale resultaten te laten boeken?

 • Wat is de meest effectieve volgorde van oefeningen? 

personal trainer opleidingen

Wat is een goede Personal Trainer opleiding?

Zoals eerder aangegeven is het hebben van een willekeurig Personal Trainers certificaat lang niet altijd genoeg. Het opstellen van een daadwerkelijk 'op maat gemaakt' programma voor iedere klant is en blijft lastig. Alles moet kloppen en op elkaar zijn afgestemd om de klant dat te geven waarvoor hij voor komt en meestal ook veel geld betaalt. 

Zo moet zowel de training als de voeding en de supplementen zijn afgestemd op het doel van jouw klant en tegelijkertijd moet je ook nog om kunnen gaan met blessures, fysieke beperkingen  en eventuele gezondheidsklachten.

Het is geen gemakkelijke opgave om dit allemaal zo te optimaliseren en personaliseren dat de klant z.s.m. het gewenste resultaat boekt. Wat het nog lastiger maakt zijn alle verschillende meningen en alle tegenstrijdige onderzoeken die je tegenwoordig overal tegenkomt.

Wetenschappelijk onderbouwd?

Daarnaast zijn er heel veel verschillende Personal Trainer opleidingen, fitness cursussen en workshops en zelfs online PT cursussen. En allemaal claimen ze dat ze zogenaamde 'wetenschappelijke- en goed onderbouwde informatie' verschaffen. Beweringen waarmee ze elkaar vervolgens zelfs in diskrediet proberen te brengen.

Het grote probleem bij met meerendeel van de opleidingen, workshops en andere lessen is niet die tegenstrijdige informatie maar het gebruik ervan. Als er zoveel tegenstrijdigheden zijn en iedereen beweert ‘DE’ methode en/of oplossing te hebben, betekent dat dat er waarschijnlijk dus meerdere mogelijkheden zijn. 

Het is daarom belangrijk om te leren wanneer je wat, bij wie, op welk moment, bij welke doelstelling, moet doen. Een goede Personal Trainers opleiding omvat dus al die aspecten. 

personal trainer cursus

Heb jij al een Personal Trainer certificaat? En heb je daarmee ook werkelijk alle benodigde kennis om alles voor je klant te kunnen personaliseren? Beheers jij alle technieken en skills om, ongeacht de doelstelling, bij iedereen het verschil te kunnen maken? 

Oftewel, heb jij voldoende kennis en kundigheid om al je adviezen aan te passen het specifieke doel, de evt. beperkingen of blessures en het hormonale profiel van de klant die voor je staat? 

Wat zegt een ‘Personal Trainers Certificaat’?

Bij veel Personal Trainers opleidingen ontvangen alle deelnemers na afloop een 'aanwezigheid certificaat' zonder dat de kennis, de skills, de techieken en de daadwerkelijke kundigheid van de deelnemers echt getest en gecheckt wordt. Een trainer met een ‘Personal Trainers Certificaat’ maakt iemand dus zeker niet per definitie een goede Personal Trainer of Fitness Instructeur. 

Daarnaast is het (helaas) ook nog eens zo dat je officieel helemaal niet eens een certificaat nodig hebt om als Personal Trainer aan de slag te kunnen. Iedereen kan zich uitgeven als Personal Trainer zonder ooit een PT opleiding of PT cursus te hebben gevolgd.

Of iemand wel of niet in het bezit is van een Personal Trainers certificaat zegt dus niets over iemands kwaliteit. Sterker nog, ook de PT en fitness opleidingen kunnen door iedereen worden gegeven.

Ben jij Personal Trainer of train je gewoon 1 op 1 met iemand? 

Tijdens de meeste personal trainer opleidingen wordt vooral gefocust op één specifiek en strak omlijnd stramien dat ooit eens goed bij iemand heeft gewerkt. Je leert, als je het simpel bekijkt, eigenlijk dus gewoon een standaard rijtje of schema dat je bij iedere klant opnieuw kunt toepassen. 

Heb je je wel eens afgevraagd of dat dan wel ‘Personal Training’ is? Je hoeft dan dus eigenlijk helemaal niet eens naar de klant te kijken, want je volgt simpelweg het rijtje dat je geleerd hebt. Een rijtje dat ooit bedacht is door- en voor iemand anders maar vervolgens 'heilig verklaard is’ omdat het toen voor die persoon (of voor een aantal mensen) goed heeft gewerkt.

Is het wel echt 'personal'?

Wat dat betreft heeft iedereen wel eens gelijk maar ook wel eens ongelijk. Als je de juiste persoon, op het juiste moment, met exact de juiste doelstelling kunt vinden voor dat specifieke schema dan heb je inderdaad altijd succes. Het draait dus allemaal om de expertise die nodig is om te kunnen bepalen wat je moet doen, bij wie, op welk moment, voor hoelang, en met welk doel. En dan dus voor alle gebieden, zoals training, voeding, supplementen en eventuele blessure behandelingen.

De vraag is dus, ”Leert de personal trainer opleiding of fitness cursus die je kiest jou écht om een Personal Trainer te worden die alles kan personaliseren; die kan omgaan met voeding, trainingsschema’s, hormonen, suppletie en blessures? Of gaat de opleiding daar niet zo diep op in en blijft het uiteindelijk toch weer bij het voorschrijven van standaard rijtjes en schema’s zonder ècht te kijken naar de klant die voor je staat.

personal trainer opleiding slagen

De Personal Trainers opleiding van Overload Worldwide

Het Overload Education Program haalt alle verwarring, twijfel en onzekerheid weg zodat je precies weet wanneer je wat, bij wie, op welk moment, moet inzetten om voor elke klant, ongeacht de doelstelling, een gepersonaliseerd programma te kunnen maken en daarmee extreme resultaten te kunnen boeken. Daarom willen vele sportscholen alleen maar trainers met een ‘Personal Trainers Certificaat’ van Overload Worldwide.

Wat leer je bij Overload?

Bij de Overload opleiding tot Personal Trainer krijg je absoluut geen standaard rijtjes voorgeschoteld! Overload geeft je een nieuwe kijk, oftewel 'een hele nieuwe manier van denken' waarmee je altijd weet wat te doen om het optimale resultaat te bereiken. Deze ‘Overload mindset’ in combinatie met de bijzondere technieken, de unieke visie en vele skills en trainingen, leert je gedurende de alles omvattende en innovatieve Personal Trainers opleiding om je volledig te kunnen onderscheiden van de rest.

 • Meer resultaat in minder tijd

 • Meer klanten

 • Meer omzet

Het maakt niet uit of je al jaren Personal Trainer bent, of dat je net begint of nog wilt gaan omscholen tot Personal Trainer of Fitness Instructeur. Iedereen kan instromen en leren hoe je maximale progressie kunt realiseren voor topsporters of amateurs, voor iemand die wil afvallen of meer spiermassa wil opbouwen, voor jong en oud, dik of dun.

Iedere klant van een personal trainer verdient een daadwerkelijk voor hem of haar 'op maat gemaakt' programma waarbij alle aspecten zijn gepersonaliseerd en indien nodig kunnen worden bijgestuurd. Wij zijn van mening dat iedere personal trainer, beginnend of ervaren, deze kennis en expertise nodig heeft om een klant optimaal te kunnen begeleiden en adviseren.

We helpen je dan ook graag met het maken van een persoonlijk en op jouw situatie afgestemd opleidingstraject. Bel nu met Nathalie van Team Overload 06 55303482 voor een advies op maat.

personal trainer opleidingen

Sidebar achtergrond
Become a pro in personal training! Start je opleiding bij ons.
Meer info
Sidebar achtergrond
Onze Supplementen. 100% zuiver,
100% kwaliteit!
Shop nu!
 • Europees erkende TOP-trainingsmodule
 • CRKBO geregistreerd, waardoor de opleidingen BTW-vrij worden aangeboden.
 • Geen examengeld en tevens 2 GRATIS herexamens per module
 • Geen boekengeld en (m.u.v. de Harpenden tang) alle lesmaterialen inbegrepen
 • Alle modules omvatten zowel theorie als praktijk dus zijn direct toepasbaar!
 • Als totale opleiding of per losse module te boeken via online boekingssysteem
 • Voor geen van de modules is een vooropleiding vereist
 • Iedere losse module wordt afgerond met een examen en certificering

Wij werken samen met:

Overload Worldwide Referenties | Basic-Fit
Overload Worldwide Referenties | Brandweer
Overload Worldwide Referenties | Healthcity
Overload Worldwide Referenties | Korps-Mariniers
Overload Worldwide Referenties | Politie
Overload Worldwide Referenties | Obese
Overload Worldwide Referenties | House Of Health
Overload Worldwide Referenties | Growing
T.O.P Trainer

T.O.P Trainer

GEPERSONALISEERDE TRAININGEN EN DOELGERICHTE SCHEMA'S

Personal Training is meer dan 1:1 met iemand trainen. Een èchte Personal Training is volledig afgestemd op zowel de fysieke gesteldheid als de doelstelling van de klant.  Wanneer doe je nou wat, bij wie, voor hoe lang, in welke volgorde, met welke parameters en met welke doelstelling. En wat is nou eigenlijk 'Functional Training’?

De TOP trainer modules zijn zeer uitgebreide- en diepgaande modules die je álles leren over de diverse trainings- en intensiveringsmethoden waarmee je voor iedereen (op elk niveau) doelgerichte- en dus volledig gepersonaliseerde trainingen kunt samenstellen. 

Bekijk T.O.P MODULES
"TRAINING IS MORE THAN JUST A SCIENCE IT'S AN ART."
Overload Worldwide
Overload Worldwide

Mylogenics practitioner

DE UNIEKE REVALIDATIE & BEHANDELMETHODE VOOR BLESSURES

De innovatieve Mylogenics™ behandelmethodiek is hét paradepaardje van Overload.

Mylogenics™ richt zich op Preventie, Prestatieverbetering en Behandeling van alle denkbare blessures. Met deze ongelofelijk efficiënte behandelmethodiek worden binnen de kortst mogelijke tijd de meest spraakmakende resultaten bereikt. Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve (in NL nog veelal onbekende) technieken uit verschillende behandelmethoden. 

Ben je al fysiotherapeut of bijv. masseur en op zoek naar onderscheidend vermogen? Of heb je juist nog helemáál geen achtergrond op paramedisch gebied? Wat het antwoord ook is, iedereen kan deelnemen en in 3 Mylogenics™ modules alles leren over de verschillende fases van een complete Mylogenics behandeling waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

Bekijk Mylogenics Modules
"WE DON'T CARE WHERE THE PAIN IS, WE CARE WHERE THE PROBLEM IS."
Overload Worldwide
Mylogenics practitioner
Overload Worldwide
Hormonal Profiler

Hormonal Profiler

AFSLANKEN, AANKOMEN OF FITTER WORDEN - RESULTAAT GEGARANDEERD

Wie herkent het niet,… die ontevredenheid voor de spiegel!? Of die frustratie, omdat je inmiddels fanatiek bent gaan sporten en je voeding en lifestyle al hebt aangepast, maar de gewenste resultaten maar niet opschieten.

Of dat lusteloze gevoel door een tekort aan energie. Kortom, het verlangen om gewoon weer lekker en tevreden in je vel te zitten. Personal Hormonal Profiling™ (PHP) is een effectieve en makkelijke manier om je daar voor eens en voor altijd mee te helpen!

Hoe werkt het lichaam nou eigenlijk? Hoe behaal je de gewenste resultaten zonder honger diëten en kostbare behandelingen? En vooral, hoe behoud je die resultaten?
Aangezien het met name onze hormonen zijn die bepalen hoe wij ons voelen, hoe we presteren en hoe we eruit zien, kunnen we dus stellen dat de meeste veranderingen die ons lichaam ondergaat hormonaal bepaald zijn.

Een onmisbaar concept voor Personal Trainers en een succesvol programma voor iedereen! Probeer het zelf via het GRATIS 21 dagen programma.

Bekijk PHP module
""DIFFERENT NEEDS REQUIRE DIFFERENT DIETS.""
OVERLOAD WORLDWIDE
T.O.P Trainer

T.O.P Trainer

GEPERSONALISEERDE TRAININGEN EN DOELGERICHTE SCHEMA'S

Personal Training is meer dan 1:1 met iemand trainen. Een èchte Personal Training is volledig afgestemd op zowel de fysieke gesteldheid als de doelstelling van de klant.  Wanneer doe je nou wat, bij wie, voor hoe lang, in welke volgorde, met welke parameters en met welke doelstelling. En wat is nou eigenlijk 'Functional Training’?

De TOP trainer modules zijn zeer uitgebreide- en diepgaande modules die je álles leren over de diverse trainings- en intensiveringsmethoden waarmee je voor iedereen (op elk niveau) doelgerichte- en dus volledig gepersonaliseerde trainingen kunt samenstellen. 

Meer informatie
"TRAINING IS MORE THAN JUST A SCIENCE IT'S AN ART."
Overload Worldwide
Mylogenics practitioner

Mylogenics practitioner

DE UNIEKE REVALIDATIE & BEHANDELMETHODE VOOR BLESSURES

De innovatieve Mylogenics™ behandelmethodiek is hét paradepaardje van Overload.

Mylogenics™ richt zich op Preventie, Prestatieverbetering en Behandeling van alle denkbare blessures. Met deze ongelofelijk efficiënte behandelmethodiek worden binnen de kortst mogelijke tijd de meest spraakmakende resultaten bereikt. Mylogenics is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve (in NL nog veelal onbekende) technieken uit verschillende behandelmethoden. 

Ben je al fysiotherapeut of bijv. masseur en op zoek naar onderscheidend vermogen? Of heb je juist nog helemáál geen achtergrond op paramedisch gebied? Wat het antwoord ook is, iedereen kan deelnemen en in 3 Mylogenics™ modules alles leren over de verschillende fases van een complete Mylogenics behandeling waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

Meer informatie
"WE DON'T CARE WHERE THE PAIN IS, WE CARE WHERE THE PROBLEM IS."
Overload Worldwide
Hormonal Profiler

Hormonal Profiler

AFSLANKEN, AANKOMEN OF FITTER WORDEN - RESULTAAT GEGARANDEERD

Wie herkent het niet,… die ontevredenheid voor de spiegel!? Of die frustratie, omdat je inmiddels fanatiek bent gaan sporten en je voeding en lifestyle al hebt aangepast, maar de gewenste resultaten maar niet opschieten.

Of dat lusteloze gevoel door een tekort aan energie. Kortom, het verlangen om gewoon weer lekker en tevreden in je vel te zitten. Personal Hormonal Profiling™ (PHP) is een effectieve en makkelijke manier om je daar voor eens en voor altijd mee te helpen!

Hoe werkt het lichaam nou eigenlijk? Hoe behaal je de gewenste resultaten zonder honger diëten en kostbare behandelingen? En vooral, hoe behoud je die resultaten?
Aangezien het met name onze hormonen zijn die bepalen hoe wij ons voelen, hoe we presteren en hoe we eruit zien, kunnen we dus stellen dat de meeste veranderingen die ons lichaam ondergaat hormonaal bepaald zijn.

Een onmisbaar concept voor Personal Trainers en een succesvol programma voor iedereen! Probeer het zelf via het GRATIS 21 dagen programma.

Meer informatie
""DIFFERENT NEEDS REQUIRE DIFFERENT DIETS.""