High Level Personal Trainers opleiding

High Level Personal Trainers opleiding

Kom jij ook je Personal Trainers certificaat behalen bij Overload Worldwide?

De PT opleiding van Overload Worldwide omvat alles wat je nodig hebt om je als Personal Trainer of Fitness Instructeur te kunnen onderscheiden.

Of je nu al Personal Trainer of (Fitness) Instructeur bent of net hebt besloten dat je graag om wilt scholen, het kiezen van de juiste opleiding is voor iedereen van cruciaal belang. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de diverse aanbieders van sport-gerelateerde opleidingen en cursussen. 

Welke PT opleiding of PT cursus het beste bij jou past is afhankelijk van je doel.

 • Wil je echt Personal Trainer worden of liever Fitness Instructeur?

 • Zoek je dan een basis PT cursus of een Personal Trainers opleiding waar alles in zit?

 • Wil jij je als Personal Trainer echt kunnen onderscheiden van de rest?

 • Oftewel, wil je meer kennis en kundigheid opdoen dan de standaard Personal Trainers?

 • Ben je tevreden met alleen een 'aanwezigheid certificaat' of wil je je echt certificeren voor een allround praktijk- en resultaatgerichte opleiding?

 • Zoek jij 'DE' Personal Trainers opleiding waarmee je echt het verschil kunt maken?

Wat is een goede Personal trainer?

Dat iemand al een Personal Trainers certificaat heeft behaald (bij welke PT opleiding, Personal Trainers cursus of fitness opleiding dan ook) maakt iemand nog niet gelijk een goede Personal Trainer. Een goede Personal Trainer of Fitness Instructeur is nl. meer dan iemand die alleen maar herhalingen telt, de klant motiveert en de oefeningen voor doet.

Echte personal training is gecompliceerd. De meeste trainers zijn simpelweg niet in staat om daadwerkelijk alles voor de klant te optimaliseren; denk aan zowel de trainingen als aan de voedingsschema’s, de supplementen adviezen en eventuele blessure behandelingen.

Een echte Personal Trainer, maar ook een Fitness Instructeur, die zich wil kunnen onderscheiden moet veel meer kunnen dan je denkt.

 • Weet jij bijvoorbeeld wat wel en niet te doen bij blessures?

 • Weet jij hoe je veilig en effectief kunt trainen met bijvoorbeeld ouderen?

 • Kun jij een 'voedingsadvies op maat’ maken die afgestemd is op de training?

 • Zijn al jouw adviezen en trainingen wel echt ‘personal’?

 • Wat is de beste oefening, voor die specifieke klant, met dat specifieke doel?

 • Hoe vaak train je elke klant om ze allemaal optimale resultaten te laten boeken?

 • Wat is de meest effectieve volgorde van oefeningen? 

Wat is een goede Personal Trainers opleiding?

Zoals eerder aangegeven is het hebben van een willekeurig Personal Trainers certificaat lang niet altijd genoeg. Het opstellen van een daadwerkelijk 'op maat gemaakt' programma voor iedere klant is en blijft lastig. Alles moet kloppen en op elkaar zijn afgestemd om de klant dat te geven waarvoor hij voor komt en meestal ook veel geld betaalt. 

Zo moet zowel de training als de voeding en de supplementen zijn afgestemd op het doel van jouw klant en tegelijkertijd moet je ook nog om kunnen gaan met blessures, fysieke beperkingen  en eventuele gezondheidsklachten.

Het is geen gemakkelijke opgave om dit allemaal zo te optimaliseren en personaliseren dat de klant z.s.m. het gewenste resultaat boekt. Wat het nog lastiger maakt zijn alle verschillende meningen en alle tegenstrijdige onderzoeken die je tegenwoordig overal tegenkomt.

Daarnaast zijn er heel veel verschillende Personal Trainers opleidingen, fitness cursussen en workshops en zelfs online PT cursussen. En allemaal claimen ze dat ze zogenaamde 'wetenschappelijke- en goed onderbouwde informatie' verschaffen. Beweringen waarmee ze elkaar vervolgens zelfs in diskrediet proberen te brengen.

Het grote probleem bij met meerendeel van de opleidingen, workshops en andere lessen is niet die tegenstrijdige informatie maar het gebruik ervan. Als er zoveel tegenstrijdigheden zijn en iedereen beweert ‘DE’ methode en/of oplossing te hebben, betekent dat dat er waarschijnlijk dus meerdere mogelijkheden zijn. 

Het is daarom belangrijk om te leren wanneer je wat, bij wie, op welk moment, bij welke doelstelling, moet doen. Een goede Personal Trainers opleiding omvat dus al die aspecten. 

Heb jij al een Personal Trainer certificaat? En heb je daarmee ook werkelijk alle benodigde kennis om alles voor je klant te kunnen personaliseren? Beheers jij alle technieken en skills om, ongeacht de doelstelling, bij iedereen het verschil te kunnen maken? 

Oftewel, heb jij voldoende kennis en kundigheid om al je adviezen aan te passen het specifieke doel, de evt. beperkingen of blessures en het hormonale profiel van de klant die voor je staat? 

Wat zegt een ‘Personal Trainers Certificaat’?

Bij veel Personal Trainers opleidingen ontvangen alle deelnemers na afloop een 'aanwezigheid certificaat' zonder dat de kennis, de skills, de techieken en de daadwerkelijke kundigheid van de deelnemers echt getest en gecheckt wordt. Een trainer met een ‘Personal Trainers Certificaat’ maakt iemand dus zeker niet per definitie een goede Personal Trainer of Fitness Instructeur. 

Daarnaast is het (helaas) ook nog eens zo dat je officieel helemaal niet eens een certificaat nodig hebt om als Personal Trainer aan de slag te kunnen. Iedereen kan zich uitgeven als Personal Trainer zonder ooit een PT opleiding of PT cursus te hebben gevolgd.

Of iemand wel of niet in het bezit is van een Personal Trainers certificaat zegt dus niets over iemands kwaliteit. Sterker nog, ook de PT en fitness opleidingen kunnen door iedereen worden gegeven.

Ben jij Personal Trainer of train je gewoon 1 op 1 met iemand? 

Tijdens de meeste PT of fitness opleidingen wordt vooral gefocust op één specifiek en strak omlijnd stramien dat ooit eens goed bij iemand heeft gewerkt. Je leert, als je het simpel bekijkt, eigenlijk dus gewoon een standaard rijtje of schema dat je bij iedere klant opnieuw kunt toepassen. 

Heb je je wel eens afgevraagd of dat dan wel ‘Personal Training’ is? Je hoeft dan dus eigenlijk helemaal niet eens naar de klant te kijken, want je volgt simpelweg het rijtje dat je geleerd hebt. Een rijtje dat ooit bedacht is door- en voor iemand anders maar vervolgens 'heilig verklaard is’ omdat het toen voor die persoon (of voor een aantal mensen) goed heeft gewerkt.

Wat dat betreft heeft iedereen wel eens gelijk maar ook wel eens ongelijk. Als je de juiste persoon, op het juiste moment, met exact de juiste doelstelling kunt vinden voor dat specifieke schema dan heb je inderdaad altijd succes. Het draait dus allemaal om de expertise die nodig is om te kunnen bepalen wat je moet doen, bij wie, op welk moment, voor hoelang, en met welk doel. En dan dus voor alle gebieden, zoals training, voeding, supplementen en eventuele blessure behandelingen.

De vraag is dus, ”Leert de PT opleiding of fitness cursus die je kiest jou ècht om een Personal Trainer te worden die alles kan personaliseren; die kan omgaan met voeding, trainingsschema’s, hormonen, suppletie en blessures? Of gaat de opleiding daar niet zo diep op in en blijft het uiteindelijk toch weer bij het voorschrijven van standaard rijtjes en schema’s zonder ècht te kijken naar de klant die voor je staat.

De Personal Trainers opleiding van Overload Worldwide

Het Overload Education Program haalt alle verwarring, twijfel en onzekerheid weg zodat je precies weet wanneer je wat, bij wie, op welk moment, moet inzetten om voor elke klant, ongeacht de doelstelling, een gepersonaliseerd programma te kunnen maken en daarmee extreme resultaten te kunnen boeken. Daarom willen vele sportscholen alleen maar trainers met een ‘Personal Trainers Certificaat’ van Overload Worldwide.

“The educational program to do is not the one that thinks for you, 

but the one which makes you think.”

Overload Worldwide

Bij de Overload opleiding tot Personal Trainer krijg je absoluut geen standaard rijtjes voorgeschoteld! Overload geeft je een nieuwe kijk, oftewel 'een hele nieuwe manier van denken' waarmee je altijd weet wat te doen om het optimale resultaat te bereiken. Deze ‘Overload mindset’ in combinatie met de bijzondere technieken, de unieke visie en vele skills en trainingen, leert je gedurende de alles omvattende en innovatieve Personal Trainers opleiding om je volledig te kunnen onderscheiden van de rest.

 • Meer resultaat in minder tijd

 • Meer klanten

 • Meer omzet

Het maakt niet uit of je al jaren Personal Trainer bent, of dat je net begint of nog wilt gaan omscholen tot Personal Trainer of Fitness Instructeur. Iedereen kan instromen en leren hoe je maximale progressie kunt realiseren voor topsporters of amateurs, voor iemand die wil afvallen of meer spiermassa wil opbouwen, voor jong en oud, dik of dun.

Iedere klant van een personal trainer verdient een daadwerkelijk voor hem of haar 'op maat gemaakt' programma waarbij alle aspecten zijn gepersonaliseerd en indien nodig kunnen worden bijgestuurd. Wij zijn van mening dat iedere personal trainer, beginnend of ervaren, deze kennis en expertise nodig heeft om een klant optimaal te kunnen begeleiden en adviseren.

We helpen je dan ook graag met het maken van een persoonlijk en op jouw situatie afgestemd opleidingstraject. Bel nu met Nathalie van Team Overload 06 55303482 voor een advies op maat.

 

alt